Controversée (idag skriver jag en rubrik på franska. Jag är cool.)

Det känns som jag har fastnat lite i ett ungkarlsliv, eller ungmö kanske, ungmö borde det ju vara. Mest logiskt. Då menar jag matmässigt och inget annat (FAKTISKT!!!). Tunbrödrullar och räksallad och fiskbullar och ätahosandra och fryspizza (till mitt försvar så är det billigt och jag gillar att köpa klänningar. Jag får väl skylla mig själv). 

Hade stora planer att återuppliva mitt forna jag som faktiskt orkar att laga mat. Fylld aubergine var min plan. Men det börjar luta åt fiskbullar. Där sket det sig liksom..
Men det underbara med att ha flugit ur boet är att INGEN BRYR SIG!! Det är ändå bara jag som ska äta, så nu gör jag fan fiskbullar och skiter att diska!!!! Känner mig så sjukt kontroversiell just nu. Helt syyyyykt!

Livets Cirkel.

Nu har rosorna dött.


Hur man tvingar sig själv att göra saker! Eller: Blommor är bra, men inte för ryggen.

Idag gick jag och köpte blommor av en gullig torggubbe efter jobbet. Fina ljusrosa rosor!

Varför?
Jo, för att jag var tvungen att städa, och det är ALLTID lättare att städa när man har något nytt och fint att smycka ut lägenheten med när man är klar.

Själva utmaningen är att dammsuga utan en fungerande dammsugare och moppa golvet utan en bra mopp. Jag tänker inte gå in på detaljer (för en historia om städning är ju ganska ointressant), men med en handduk, vatten och två knän blev resultatet ett rent golv och en schleten rygg, doin' it old school!
Belönade iallafall mig själv med tonfiskpasta (big surprise!) 



Och om Någon (hrrrmhrrrrm) undrar, så äter  jag basilikapuck ibland.

Tomatförtryck.

Idag slängde jag fyra fina tomater i komposten. Japp. Rätt ner i sopen.
Varför? För att de var från HOLLAND! It's true, jag har blivit grönsaksrasist. Det har gått för långt när helt oskyldiga grönsaker kastas på grund av rädsla för EHEC. Snart börjar vi väl sära på de svenska och utländska tomater på affären. En låda för svenskarna och en för holländarna.




Men vänta... DET GÖR VI JU REDAN!!!!!



Förresten så har lillebror konfirmerats. Och hälsat på biskopen (Läs: Söt gubbe i rolig hatt)



Currysoppa?

Kyckling i currysås med ris blev någon form av currysoppa...fail.

Note to self: Bli bättre på att göra krämig sås.


MEN!

För alla er ensamlevande som (i likhet med mig) tycker att det är sjuukt irriterande att det aldrig finns recept på hur man kokar ris till EN person. Räddningen är nära! Här har ni det!!

1,25 dl vatten
0,75 dl ris
½ buljongtärning

This is how we do it så att säga.

Middag: Daloon-vårrulle och Kikkoman. Och ris.







Bokstavskombinationer

Inspirationslös dag.
När jag inte kommer på vad jag ska äta blir det oftast pasta. Pestopasta. Tonfiskpasta. Pasta med tomatsås.
Anna Dahlqvist skulle nog gråta blod över mina matvanor, men i och för sig så gråter jag blod över hennes så det jämnar nog ut sig. Ett liv utan pasta är inget liv.


Men för variationens skull kanske det blir något annat. Ravioli?










Psssssst... Anna Dahlqvist = LCHF-bruden.

Arty-choke

Julia ska under kvällen försöka laga fylld kronärtskocka till ljudet av Led Zeppelin II.
Vi får se hur det går!
Och om någon undrar så har jag bara lagat tonfiskpasta i ett halvår. Let's leave it at that.

[snåuw]

Pasta och köttbullar. Roligare är så blev det inte.
Jag skyller på snöhögen som bussen fastnade i.

Saker man kan göra med lite köttfärs.

Jag har nog överträffat mig själv idag! Till middag idag blev det världens mest awesome biffar.
Jag mojsade ihop köttfärs, ägg, vitlök och gul lök, och mosade på en herrans massa kryddor: salt, peppar, piripiri, cajunmix, färsk persilja och färsk basilika. Gjorde biffar och stoppade i cheddarost från lördagens burgare i mitten. Nyttigt? Njaae. Gott? Utta helvitte! Stekte hela kalaset i lite olivolja och vips! Biffar!
Grönsaker då? Jag sparade lite av skyn från biffarna i stekpannan och stekte på sparris, broccoli, champinjoner och groddar i vitlök och ännu mer färsk persilja tills de bara fick liiite färg.
Serverade med lite pasta on the side.
Persilja är dagens hallelujah moment.
Och jag lyckades till och med hålla köksutrustning och mat borta från golvet.
Nu ska jag och min not so secret lover, Herr Persilja, spendera kvällen tillsammans.

En nästan intressant blogg?

Okej, meningen är att jag ska skriva en massa intressanta saker om mat och mina kulinariska äventyr. Så mycket äventyr man kan ha i ett kök på typ 0,7 kvadratmeter. Just nu är största utmaningen att inte tappa någonting på golvet , vilket har visat sig vara rent av omöjligt för mig. Dagens köksutrustning som har kommit i närkontakt med mitt golv, är en stekspade och en bit fläskytterfilé... Men lite skit rensar magen som flickan sa!

Idag blev det iallafall någon form av fin/fulmiddag. Snabbnudlar med fläskytterfilé. Men lyckades få till det med lite groddar och kokosmjölk, så min kära vän Sophie blev slutligen bjuden på Stekta Nudlal med Fläsk, eller, ja typ iallafall. Men en sak är säker, kokosmjölk är Guds gåva till människan!
Så dagen tillägnas helt och hållet till Kokosmjölk.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0